+381 11 318 82 81
+381 11 347 69 00
+381 65 827 74 05
+381 65 239 35 57

Alumil M11000

Aluminijumska stolarija izrađena od Alumil M11000 profila sa termo mostom namenjena je upotrebi kako na poslovnim tako i na stambenim objektima. Alumil M11000 Alutherm Plus u sebi kombinuje najnovija tehnološka dostignuća i odgovara na sve tehničke zahteve. Ovaj profil kao i većina drugih ima mogućnost nadgradnje aluminijumskih roletni i rolo komarnika, a takođe može odgovoriti na sva zahtevana dizajnerska rešenja kao što su zaobljeni otvori, ugaoni otvori…

 

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Raspitajte se o proizvodu

  Odgovaramo u istom danu.

  Stikeri 6rata

  Cena na upit!

  Compare
  Kategorija:
  • Opis Proizvoda
  • Tehničke Karakteristike

  Product Description

  Alumil M11000

  Okretno nagibniKlizniKombi systemPodizno klizniHarmo klizni
  okretno nagibni prozor1
  Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam).
  Klizni prozor
  Klizni prozori su praktični zbog toga što njihovim otvaranjem krila ne zauzimaju prostor već klize jedno pored drugog. Okov za klizne prozore ne dozvoljava upotrebu gume za dihtovanje, već se u ovom slučaju koriste četkice. Četkice ne mogu obozbediti dobro dihtovanje. Time se klizni prozori koriste da zastakljivanje terasa ili pregrađivanje prostorija gde nije neophodno obezbediti savršeno dihtovanje. Za dobro dihtovanje preporučuju se Podizno klizni ili otklopno klizni prozori i vrata.
  Otklopno klizni prozor
  Otklopno-klizni prozori pretstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odvoji od štoka prema unutrašnjosti prostorije a zatim može da klizi u stranu. Potrebno je obezbediti još jedan fiksni element preko koga će krilo klizati. Ovaj mehanizam omogućava upotrebu diht gume i time obezbeđuje odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema.
  Podizno klizni PVC prozor
  Podizno-klizni prozori pretstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odigne od štoka i time odvoji gumu od štoka a zatim može da klizi u stranu. Sva krila ovog sistema mogu se pomerati. Korišćenjem diht gume obezbeđuje se odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema.
  Harmonika PVC vrata i prozori
  Harmo-klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Pogodni su za zastakljivanje terasa.

  Topologija harmo kliznih vrata

  harmo tipologija

  Aluminijumska stolarija – aluminijumski prozori Talaris, Beograd izrađeni su od sistema profila Grčke grupacije Alumil S.A. Sa preko 30 godina ova grupacija je jedna od najrazvijenijih u oblasti proizvodnje ekstrudiranih profila, a u svojoj proizvodnji poseduje najnovija tehnološka dostignuća.

  Alumil M11000 Alutherm Plus namenjen je za izradu alu prozora i stolarije kako stambenim objektima,tako i za ostakljenje svih vrsta poslovnih i drugih objekata različitih namena. Razlog je jednostavan – alu profil M11000 može odgovoriti na sve zahtevane tehničke uslove. Ovaj profil kao i većina drugih ima mogućnost nadgradnje aluminijumskih roletni i rolo komarnika, a takođe može odgovoriti na sva zahtevana dizajnerska rešenja kao što su zaobljeni otvori, ugaoni otvori i dr. Profil M11000 Alutherm Plus se nalazi u Wk3 protivprovalnoj klasi, a takođe nam nudi odličan odnos između cene i kvaliteta. Ugradnja – montaža alu stolarije je obezbeđena svakom našem kupcu.

  Aluminijumski prozori sa termo-mostom iz naše ponude se izrađuje od profila Grčke kompanije “Alumil” M11000 Alutherm Plus. Sam profil je veoma pouzdan i testiran sistem otvaranja, a tako je projektovan da može zadovoljiti gotovo sve zahteve današnje gradnje. Aluminijumski prozori su okovani kvalitetnim okovom Portugalskog proizvođača Alualpha. Aluminijumska stolarija od ove vrste profila se izrađuju po meri i želji kupca, a kao izbor kupcu je ostavljeno da odabere različita dizajnerskih rešenja (ravni,zaobljeni,ugaoni…)

  Aluminijumski prozori od ove serija profila su jedni od najrasprostranjenijih na našem tržištu. Takođe možemo skoro sigurno reći da prozori i vrata u potpunosti zadovoljavaju nivo zvučne izolacije a takođe i bezbednost. Prozori i vrata od aluminijuma imaju mogućnost ugranje aluminijumske roletne i komarnika. Aluminijumki prozori od ove vrste profila biti jednokrilni,dvokrilni,trokrilni,višekrilni,fiksni a isti nisu ograničeni dimenzijom kao PVC stolarija iz razloga što je aluminijum dosta lakši materijal od PVC-a. Iz tog razloga je preporučeno da se svi veći otvori rade od aluminijumskih konstrukcija.

  Profil Alumil M11000 Alutherm Plus ima sledeća svojstva:

  – toplotna izolacija EN ISO 10077-2 Uf=2,3 W/m²K
  – nepropusna vazdušna moć EN 12207 – klasa 4
  – vodonepropusna moć EN 12208 – klasa 9a
  – otpornost na pritisak vetra EN 12210 – klasa c5

  alu m11000 - dubina rama - 62,5mm - dubina krila - 70mm - najmanja vidna širina - 86mm - najmanja vidna širina "T" profila - 70mm - mehanizam na krilu - nosivosti ≥ 130kg - staklo - debljina ≥ 46mm - toplotni izolator - poliamid 24mm