Drvo-Aluminijum Stolarija

Drvo Aluminijum stolarija spaja dugotrajnost sa estetikom, izdržljivost aluminijuma na atmosferske prilike i toplotu drveta sa unutrašnje strane. Naši drvo aluminijum prozori su okovani sigurnosnim multilock Maco okovom sa vise tačaka zaključavanja, a što samim prozorima daje bolje dihtovanje i određeni stepen sigurnosti. Prilikom izrade prozora posebna pažnja posvećena je amortizaciji velike temperaturne razlike između aluminijumskog profila i drveta sa unitrašnje strane tako da ne utiče na kvalitet samog prozora i njegovu dugotrajnost.

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Raspitajte se o proizvodu

Odgovaramo u istom danu.

stikeri 6rata

Cena na upit!

  • Opis Proizvoda
  • Tehničke Karakteristike
  • Dostupno u bojama

Product Description

Drvo-Aluminijum Stolarija opis

Okretno nagibniKlizniKombi systemPodizno klizniHarmo klizni
okretno nagibni prozor1
Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam).
Klizni prozor
Klizni prozori su praktični zbog toga što njihovim otvaranjem krila ne zauzimaju prostor već klize jedno pored drugog. Okov za klizne prozore ne dozvoljava upotrebu gume za dihtovanje, već se u ovom slučaju koriste četkice. Četkice ne mogu obozbediti dobro dihtovanje. Time se klizni prozori koriste da zastakljivanje terasa ili pregrađivanje prostorija gde nije neophodno obezbediti savršeno dihtovanje. Za dobro dihtovanje preporučuju se Podizno klizni ili otklopno klizni prozori i vrata.
Otklopno klizni prozor
Otklopno-klizni prozori pretstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odvoji od štoka prema unutrašnjosti prostorije a zatim može da klizi u stranu. Potrebno je obezbediti još jedan fiksni element preko koga će krilo klizati. Ovaj mehanizam omogućava upotrebu diht gume i time obezbeđuje odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema.
Podizno klizni PVC prozor
Podizno-klizni prozori pretstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odigne od štoka i time odvoji gumu od štoka a zatim može da klizi u stranu. Sva krila ovog sistema mogu se pomerati. Korišćenjem diht gume obezbeđuje se odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema.
Harmonika PVC vrata i prozori
Harmo-klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Pogodni su za zastakljivanje terasa.

Topologija harmo kliznih vrata

harmo tipologija

Drvo aluminijum stolarija

Drvo aluminijum stolarija gledano iz prostora deluje toplo i ugodno, dok sa spoljne strane odlučno i veoma izdržljivo. Zaštitni aluminijumski profil sa spoljne strane i drveni prozor sa unutrašnje strane u budućnosti ima veliku perspektivu i sve vise će se koristit, naručito u stambenim gradnjama. Izgled sa unutrašnje strane se može lako prilagoditi prema izgledu enterijera što se dobija bojenjem drvenog dela prozora, a sa spoljne strane se prilagođava prema boji i izgledu fasade. Drvo aluminijum stolarija spaja najbolje osobine drveta kao materijala enterijera i aluminijuma kao spoljne zaštite drveta, koji tom prilikom štiti drvo od spoljnih atmosferskih uticaja i čini da drvo ostane netaknuto kao prvoga dana montaže.

Osnovne prednosti prozora drvo-aluminijum:

• Aluminijum – dugotrajnost
• PVC – prekinut termički most
• Drvo – najbolji toplotni izolator
• Jednostavan za održavanje
• Izuzetno dug vek trajanja i dobra stabilnost
• Veliki izbor boja i domenzija
• Odlične osobine građevinske fizike (buka,toplota i sl.)
• Unutrašnjost prozora odaje prirodnu atmosferu i prijatan boravak u samom prostoru

Aluminijum sa spoljne strane prozora otporan je na atmosferske uslove, a drvo sa unutrašnje strane koje je okrenuto prema životnom prostoru stvara prirodnost i daje topline našem domu.
Naši drvo aluminijum prozori su okovani sigurnosnim multilock Maco okovom sa vise tačaka zaključavanja, a što samim prozorima daje bolje dihtovanje i određeni stepen sigurnosti.

Prilikom izrade prozora kombinacije drvo-aluminijum obezbeđeno je da se velike toplotne diletacije aluminijumskih profila koji su sa spoljne strane izloženi ekstremnim temperaturama private kao takve i tako amortizuju da ne utiču nepovoljno na kvalitet samog prozora. Vezu između spoljnog (aluminijumskog) i unutrašnjeg (drvenog) dela prozora čine PVC noseće spojnice kojima se spajaju ova dva elementa, a koje ne prenose međusobna naprezanja, već u cilju razlike između širenja i skupljanja materijala aluminijum klizi po spojnicama nezavisno od samih promena na drvetu.
Ugradnjom niskoemisionog stakla – cilmaquard u termopan paketu 4-15-4 postiže se velika ušteda u energiji. Samo drvo je zaštićeno najkvalitetnijim lakovima na vodenoj bazi. Postoji širok spektar boja od kojih su najtraženije bezbojna, hrast, mahagoni,orah.

Kombinacije drvo aluminijum stolarije:

Drvo aluminijum stolarija sa jednim ili više krila – u zavisnosti od širine otvora. Mogućnost kombinovanja fiksnih, kliznih, zaokretno-otklopnih krila različitih širina, a sve to u skladu sa veličinom i oblikom vašeg prostora. Ugradnja fiksnih i kliznih krila se preporučuju na mestima gde je moguć pristup prozoru sa obe strane (spoljne i unutrašnje), a sve to radi lakšeg održavanja.

Fiksini prozor – nema mogućnost otvaranja
Jednokrilni zaokretno-otlopni prozor (levi ili desni), preporučen do maksimalne širine 120cm
Dvokrilni zaokretno-otklopni prozor (levi ili desni), preporučen do maksimalne širine 160cm
Trokrilni prozor – kombinacija jednokrilnog i dvokrilnog prozora
Četvorokrilni prozor – kombinacija 2 dvokrilna prozora ili dvokrilnog prozora i dva fiksna krila
Klizno-otklopni prozor (levi ili desni), pokretno krilo se otvara a drugo krilo je fiksno
Otklopni (kip) – delimično se otvara po gornjoj horizontali

Drvo aluminijum prozori se proizvode u standardnim dimenzijama, kao i po meri i želji kupca. Na sve prozore se mogu ugraditi roletne i komarnici.

Cene za drvo aluminijum stolariju – prozore možete dobiti u bili kom našem prodajnom salonu na lokaciji Beograd, pozivom na neki od naših telefona ili slanjem upita putem e-maila.

Drvo aluminijum prozori su izrađeni od lameliranog drveta smrče u radijalnom rezu po evropskim DIN normama što podrazumeva:   • Odgoivarajući nivo vlažnosti sa procentom vlage od 10±2% • „Maco" okov • Euro falc • Vodootporni lepak • Najkvalitetniji lakovi na vodenoj bazi • Dihtung gume • Niskoemisiono staklo u termopan paketu 4-15-4