+381 11 318 82 81
+381 11 347 69 00
+381 65 827 74 05
+381 65 239 35 57

Elvial 2200

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš Email (obavezno)

  Raspitajte se o proizvodu

  Odgovaramo u istom danu.

  Stikeri 6rata

  Cena na upit!

  Compare
  Kategorija:
  • Opis Proizvoda
  • Tehničke Karakteristike

  Product Description

  Elvial 2200 opis

  Okretno nagibniKlizniKombi systemPodizno klizniHarmo klizni
  okretno nagibni prozor1
  Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam).
  Klizni prozor
  Klizni prozori su praktični zbog toga što njihovim otvaranjem krila ne zauzimaju prostor već klize jedno pored drugog. Okov za klizne prozore ne dozvoljava upotrebu gume za dihtovanje, već se u ovom slučaju koriste četkice. Četkice ne mogu obozbediti dobro dihtovanje. Time se klizni prozori koriste da zastakljivanje terasa ili pregrađivanje prostorija gde nije neophodno obezbediti savršeno dihtovanje. Za dobro dihtovanje preporučuju se Podizno klizni ili otklopno klizni prozori i vrata.
  Otklopno klizni prozor
  Otklopno-klizni prozori pretstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odvoji od štoka prema unutrašnjosti prostorije a zatim može da klizi u stranu. Potrebno je obezbediti još jedan fiksni element preko koga će krilo klizati. Ovaj mehanizam omogućava upotrebu diht gume i time obezbeđuje odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema.
  Podizno klizni PVC prozor
  Podizno-klizni prozori pretstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odigne od štoka i time odvoji gumu od štoka a zatim može da klizi u stranu. Sva krila ovog sistema mogu se pomerati. Korišćenjem diht gume obezbeđuje se odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema.
  Harmonika PVC vrata i prozori
  Harmo-klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Pogodni su za zastakljivanje terasa.

  Topologija harmo kliznih vrata

  harmo tipologija

  Napredan dizajn, inzvaredan kvalitet, visoki stepen termoizolacije i veliko smanjenje buke su veliki aduti Alu stolarije Elvial.

  Karakteristike ovog modela:

  -Izuzetna toplotna izolacija od 14mm pojačane staklenim vlaknima poliamid.
  -Savršena propustljivost vazduha zbog posebno kreiranih EPDM komora.
  -Vodonepropustljivost zahvaljujuci odvodnih kanala koje se nalaze po obodu sa spoljne strane.

  Dizajn i proizvodni proces Elvial profila zadovoljava Evropske standarde ISO 9001:2008

   

  Elvial proces prevlake je sertifikovan i sprovodi se u skladu sa Evropskim standardom QUALICOAT.
  Širina štoka: 59,2 mm; 67,5 mm; 92,9 mm; Visina štoka: 54,3 mm; 69 mm; 76,5 mm; Širina rama krila:67,5mm; Visina rama krila:71,5 mm; 85,8 mm; 105,5 mm;   Smanjenje buke: do 36db Propustljivost vazduha: kategorija 3 Vodonepropustnos: kategorija 5A Otpornost na protisak vetra: kategorija C5