Elvial 5200

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Raspitajte se o proizvodu

Odgovaramo u istom danu.

Stikeri 6rata

Cena na upit!

Kategorija:
  • Opis Proizvoda
  • Tehničke karakteristike

Product Description

Elvial 5200 opis

Okretno nagibniKlizniKombi systemPodizno klizniHarmo klizni
okretno nagibni prozor1
Okretno-nagibni prozori su najčešće korišćeni i najpraktičniji prozori. Dozvoljavaju otvaranje oko krajnje desne ili leve ose (okretni mehanizam) ili oko najniže ose (nagibni ili kipni mehanizam).
Klizni prozor
Klizni prozori su praktični zbog toga što njihovim otvaranjem krila ne zauzimaju prostor već klize jedno pored drugog. Okov za klizne prozore ne dozvoljava upotrebu gume za dihtovanje, već se u ovom slučaju koriste četkice. Četkice ne mogu obozbediti dobro dihtovanje. Time se klizni prozori koriste da zastakljivanje terasa ili pregrađivanje prostorija gde nije neophodno obezbediti savršeno dihtovanje. Za dobro dihtovanje preporučuju se Podizno klizni ili otklopno klizni prozori i vrata.
Otklopno klizni prozor
Otklopno-klizni prozori pretstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odvoji od štoka prema unutrašnjosti prostorije a zatim može da klizi u stranu. Potrebno je obezbediti još jedan fiksni element preko koga će krilo klizati. Ovaj mehanizam omogućava upotrebu diht gume i time obezbeđuje odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema.
Podizno klizni PVC prozor
Podizno-klizni prozori pretstavljaju odlično rešenje za uštedu prostora i dobro dihtovanje. Mehanizam funkcioniše tako što prilikom otvaranja krilo se prvo odigne od štoka i time odvoji gumu od štoka a zatim može da klizi u stranu. Sva krila ovog sistema mogu se pomerati. Korišćenjem diht gume obezbeđuje se odlično dihtovanje za razliku od klasičnog kliznog sistema.
Harmonika PVC vrata i prozori

Harmo-klizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem. Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Pogodni su za zastakljivanje terasa.

Topologija harmo kliznih vrata

harmo tipologija

Napredan dizajn, inzvaredan kvalitet, visoki stepen termoizolacije i veliko smanjenje buke su veliki aduti Alu stolarije Elvial.

Karakteristike ovog modela:

-Izuzetna toplotna izolacija od 22mm pojačane staklenim vlaknima poliamid.

-Savršena propustljivost vazduha zbog posebno kreiranih EPDM komora.

-Vodonepropustljivost zahvaljujuci odvodnih kanala koje se nalaze po obodu sa spoljne strane.

Dizajn i proizvodni proces Elvial profila zadovoljava Evropske standarde ISO 9001:2008

 

Elvial proces prevlake je sertifikovan i sprovodi se u skladu sa Evropskim standardom QUALICOAT.
Širina štoka: 66,9 mm; 75,2 mm; 100,6mm; 103,8 mm; 125mm; 180 mm; Visina štoka: 54,3 mm; 69 mm; 76,5 mm; Širina rama krila:75,2 mm; Visina rama krila:71,5 mm; 85,8 mm; 105,5 mm;